Bemutatkozás

Révész Márton vagyok. Természetvédelmi mérnökként végeztem a Debreceni Egyetemen, emellett kőműves és ács szakmákkal rendelkezem.  Közel 20 éve foglalkozom szalmabála építészettel, 2011-óta élek a saját szalmaházamban. 

2017-ben indítottam el vállalkozásomat, melynek fő profilja a favázszerkezet, a vályog- és szalmakitöltés illetve a természetes vakolatok kivitelezése. 

2021-ben fejlesztettük ki a préselt szalmafal technológiát, mely választ ad a hazai szalmaépítészet eddig megoldatlan problémáira. 

Néhány gondolat a bevezetőben említett címszavakról:

  • környezetbarát: a szalmaépítés a teljes életútra vetített környezetterhelés és a kiváló hőszigetelésből adódó energiahatékonyság szempontjából a legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező  technológia a ma ismert építési módok közül.
  • egyszerű: a fenntartható építészet legfontosabb tulajdonsága kell(ene), hogy legyen az egyszerűsítés. A bonyolult formák, a túltervezett épületek mind extra anyagfelhasználással járnak, mely feleslegesen terheli a környezetet és az építtető pénztárcáját.  
  • hatékony: az előregyártott építési technológia vegyítése a szalmaépítéssel extra energiahatékony épületeket eredményez, emellett nagyban növeljük a kivitelezés hatékonyságát is. Ebben a történetben mindenki jól jár: az építtető, a kivitelező és a környezet is.